Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Asa Briggs - Peter Burke: A média társadalomtörténete - Gutenbergtől az internetig

4.559 Ft (4.342 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Napvilág Kiadó
Szállítási díj: 690 Ft
Várható szállítás: 2022. február 08.

Leírás

Asa Briggs - Peter Burke: A média társadalomtörténete - Gutenbergtől az internetig

A kötet a kiadónk által 2004-ben megjelentetett, azonos című mű második kiadása, amely eredeti nyelven 2005-ben látott napvilágot Nagy-Britanniában.
   A média, amely hosszú idő óta egyre jobban uralja és befolyásolja világunkat és világnézetünket, igen hétköznapi fogalomnak tűnik. A történet azonban sokkal régebben kezdődött, valahol a „Gutenberg-galaxisnál”, sőt, jóval azelőtt, mielőtt feltalálták a könyvnyomtatást. Asa Briggs brit történész, az oxfordi Worcester College igazgatója, az Open University rektora, valamint Peter Burke történész, a Cambridge-i Egyetem művelődéstörténet professzora arra vállalkoztak, hogy a kommunikáció és a történelem, illetve a történelmi folyamatok közti különleges viszonyrendszert bemutassák, megvizsgálva az összes kommunikációs formát a Gutenberg galaxis első lapjaitól az internet koráig.
   Könyvük hét tematikai részre tagolt, időrend szerint, fekete-fehér képekkel gazdagon illusztrálva a folyamatot, rámutatva, mekkora jelentősége van a múltnak jelenünkben. A kommunikáció és a médiumok elemzésén túl megismerhetjük a kialakulásukat és fejlődésüket elősegítő legfontosabb társadalmi és kulturális tényezőket, az összefüggéseket, a ma médiaként emlegetett jelenség főbb jellegzetességeit. Szó esik a nyomtatás fejlődéséről, a szóbeli és írásos hírforrásokról, a szállítás és információáramlás kapcsolatáról, az elektronikus média kialakulásáról, a sajtóról, a rádiózásról és a televíziózásról, míg eljutunk az űrkutatás és a számítástechnika évtizedéig.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Szerző Asa Briggs - Peter Burke
Kiadás éve 2014
Kötés fóliázott karton
Nyelv magyar
Oldalszám 417
ISBN 9789633380642