Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bagdy Emőke-F. Várkonyi Zsuzsa-Popper Péter-Szendi Gábor: Mindennapi játszmáink

2.940 Ft (2.800 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Kulcslyuk Kiadó
Szállítási díj: 690 Ft
Várható szállítás: 2023. június 15.

Leírás

Bagdy Emőke-F. Várkonyi Zsuzsa-Popper Péter-Szendi Gábor:  Mindennapi játszmáink 

Eric Berne, a világhírű pszichológus figyelt fel arra, hogy a legtöbb ember életében sorozatosan ismétlődnek bizonyos kudarcos események, amelyek olyan szabályszerűen zajlanak le, mintha csak egy sportág vagy társasjáték előírásait követnék.

Ezért nevezte el ezeket játszmáknak. Hamarosan azt is észrevette, hogy az "áldozat" érdekes módon maga is aktívan dolgozik a kudarcos folyamat továbbgörgetésén - egészen a zárójelenetig.

Életünket tehát gyakran egyáltalán nem a józan ész vezérli, hanem valami mögöttes program, amely gyakran csak fájdalmat, veszteséget és kudarcot gyűjt be számunkra. Némi figyelemmel azonban tetten lehet érni a mintázatokat, és meg lehet érteni, hogy azok hogyan és miért alakulhattak ki. Ha pedig megértettük saját működésünket, akkor változtatni is tudunk. Önmagunkon és a kapcsolatainkon is, ugyanis a játszma csak akkor folytatható, ha mindkét partner vállalja a rá kiosztott szerepet. Ha az egyikük nem vállalja: a játszma véget ér.

A Nyitott Akadémia-sorozat e kötetében négy neves hazai pszichológus igyekszik megfejteni, miért ragaszkodik belső rendezőnk egy-egy adott dramaturgiához, és milyen módszerek segítségével javíthatunk a számunkra fontos, ám nem elég jól működő emberi kapcsolatainkon.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Cím Mindennapi játszmáink
Szerző Bagdy Emőke-F. Várkonyi Zsuzsa-Popper Péter-Szendi Gábor
Kiadó Kulcslyuk Kiadó
Sorozat Nyitott Akadémia
Oldalak száma 183
Megjelenés 2021. október 15.
Kötés Kartonált
ISBN 9786155932717
Méret 175 mm x 115 mm x 20 mm