Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Balogh András : Bevezetés Délkelet-Ázsia Történelmébe

6.500 Ft (6.190 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: ELTE Eötvös Kiadó Kft.
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. május 23.

Leírás

Balogh András : Bevezetés Délkelet-Ázsia Történelmébe

Délkelet-Ázsia különlegesen titokzatos, izgalmas és vonzó térség, amelynek népei már az időszámítás kezdete körüli években egyedülállóan sokszínű kultúrát hoztak létre. Ebben a számos indiai, kínai,arab, perzsa, majd európai hatás érvényesült, de mégis lenyűgözően sajátos és önálló. Az emberi civilizáció páratlan alkotásai születtek itt: a lélegzetelállító szépségű angkori épületegyüttes Kambodzsában, a pagani templomok Mianmarban, a gyönyörűséges pagodák Vietnamban, Borobudur és Prambanan monumentális hindu-buddhista építményei Jáva szigetén, Indonéziában. Délkelet-Ázsia egymástól távol eső vidékei hasonló kulturális örökséggel rendelkeznek, de csak nem minden nagyobb térsége és állama a középkortól kezdve már nyelvet és írást is kialakított, és ezeket többségük máig is használja. Jelen könyv nagy figyelmet fordít a jelenkorig nyúló modern történelemre is - a függetlenség súlyos harcaira éppen úgy, mint az önálló államiság fejlődésére, amelynek során az országok egy részében bámulatosan gyors gazdasági és társadalmi változások következtek be, és megszülethettek a "kistigrisek", amelyek a világ élvonalába kerültek. E kötet részletes áttekintést nyújt továbbá a délkelet-ázsiai népek, országok és nemzetek két évezredes történelmének folyamatairól, eseményeiről, gazdasági, politikai, néprajzi, nyelvi és kulturális hátteréről, így Brunei, a Fülöp-szigetek, Indonézia, Kambodzsa, Kelet-Timor, Laosz,Malajzia,Mianmar (Burma), Szingapúr, Thaiföld és Vietnam ősi történelméről és jelenkoráról egyaránt szó esik.

 A kötet szerzője Balogh András történetprofesszorként és diplomatatként több évtizeden át volt szoros kapcsolatban Délkelet-Ázsia több országával (öt évig dolgozott Thaiföldön,tíz évig volt kormányzója a szingapúri székhelyű Délkelet-Ázsia Alapítványnak).Jelen könyvében a tudományos megbízhatóságot sikeresen ötvözte az olvasmányossággal, így nem csak a szűk szakma, hanem a szélesebb nagyközönség számára is izgalmas olvasmány lehet a Bevezetés a Délkelet-Ázsia történelmébe.

A művet a gazdag irodalomjegyzék, jól érthető történelmi térképek és igen vonzó, nagyszámú színes kép, valamint név- és tárgymutató teszi informatívvá és érdekessé.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Cím Bevezetés Délkelet-Ázsia Történelmébe
Szerző Balogh András
Kiadó ELTE Eötvös Kiadó
Oldalak száma 581
Megjelenés 2015
Kötés kartonált
ISBN 9789632846866