Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Belovics Ervin; Bory Noémi; Vókó György: Büntetés-végrehajtási jog

6.400 Ft (6.095 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft.
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 26.

Leírás

Belovics Ervin; Bory Noémi; Vókó György: Büntetés-végrehajtási jog

Kötetünk segítséget kíván nyújtani egyrészt az egyetemi vizsgára történő felkészüléshez, másrészt a jogi szakvizsga teljesítéséhez. Azok az ismeretek találhatók meg benne, amelyek elvezethetik az olvasót ennek a diszciplínának, jogi szakvizsgatárgynak akár a mélyebb megismeréséhez is. Az ismeretközlés olyan módszerét választottuk, amely elsődlegesen az egyetemi oktatás céljait szolgálja, de a szakvizsga sikeres teljesítését is elősegítheti.

Kötetünk egy olyan szakmai területről ad képet, amelynek állandó tökéletesítését a társadalom és más tudományok viszonylatában mindig szem előtt kell tartanunk. A tudománytól olyan, a tájékozódást is szolgálni alkalmas műveket igényel a társadalom, amelyek nemcsak elvont törvényszerűségeket, általános elvek kutatását és kritikáját, jogszabályok dogmatikus elemzését adják, hanem a jogintézmények rendszerbe foglalásával, fejlődésük világos leírásával mutatják be az adott jogterületet.

A 2012-es Büntető Törvénykönyv, valamint a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény, továbbá az ezeket módosító törvények jelentős mértékben érintették, változtatták meg a büntetés-végrehajtási jogot. Könyvünk a hatályos törvényt, azaz a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvényt ismerteti, kiegészítve a kapcsolódó jogszabályok vonatkozó részeivel.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Szerzők Belovics Ervin; Bory Noémi; Vókó György
ISBN 978 963 258 548 2
Megjelenés éve 2021
Formátum B/5
Terjedelem (oldalszám) 384