Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bérces Viktor: A büntetőeljárás reformja és a bizonyítás alapkérdései

8.990 Ft (8.562 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: ELTE Eötvös Kiadó Kft.
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 26.

Leírás

Bérces Viktor: A büntetőeljárás reformja és a bizonyítás alapkérdései

A büntetőeljárások menetének teljes körű törvényi szabályozása a jogállamiság egyik alapkritériuma. Eljárási kódexünk számos változáson ment keresztül az elmúlt évtizedek során, beleértve az eljárási szereplők tipizálását, az eljárás alanyainak jogaira és kötelezettségeire vonatkozó rendelkezéseket, valamint az eljárási szakok struktúráját és funkcióját.

A jogalkotó a 2017. évi XC. törvényben – angolszász eredetű eljárásjogi konstrukciók alkalmazásával – az eljárások egyszerűsítésére törekszik, amelynek központi eleme, „mozgatórugója” a terhelt beismerő vallomása. Mindemellett a bíróságok már nem kötelesek bizonyítékok beszerzésére és megvizsgálására, tehát az anyagi értelemben vett (materiális) igazság feltárása sem tekinthető elsődleges célkitűzésnek.

E monográfia a fenti eljárásjogi sajátosságok részletes elemzése, kritikája, valamint a vonatkozó szakirodalmi álláspontok bemutatása céljából íródott. Külön köszönetemet szeretném kifejezni édesapámnak, Dr. Bérces Lászlónak, és Dr. Tóth Mihálynak, akik szakmai iránymutatásaikkal nagymértékben hozzájárultak e könyv megírásához.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Cím A büntetőeljárás reformja és a bizonyítás alapkérdései
Szerző Bérces Viktor
Kiadás éve 2021
Nyelv magyar
Kötés keménytáblás
ISBN 9789633123331