Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Berke Barna, Papp Mónika: Az Európai Unió gazdasági joga II.

5.990 Ft (5.705 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: ELTE Eötvös Kiadó Kft.
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 18.

Leírás

Berke Barna, Papp Mónika: Az Európai Unió gazdasági joga II.

Az Európai Unió gazdasági jogát feldolgozó könyvsorozat immár második kötetét tartja kezében a Tisztelt Olvasó. A 2010-ben megjelent első kötet után, amelyet a belső piac és a közös kereskedelempolitika tárgyában adott ki az ELTE Eötvös Kiadó, most a versenyjogi szabályokat dolgozta fel az Állam- és Jogtudományi Karon tanító szerzőpáros.

A versenyjog magját a kartellek és a domináns helyzettel való visszaélés tilalma, valamint a vállalkozások összefonódásának ellenőrzése képezik, kiegészülve az Európai Unió szupranacionális jogrendjéből adódóan a tagállamok jogalkotásának és a közpénzekből folyósítható állami támogatásoknak az ellenőrzésével.

A kötet alapvetően az egyetemi oktatás céljára tartalmazza az Európai Unió versenyjogának összegzését, az anyagi jog és eljárásjog szisztematikus áttekintését. Célja szerint az alapok és a szemlélet, a koncepciók és az esetjogi érzékenység elsajátításához szolgáltat alapokat. A gyorsan változó jogszabályi és az ehhez társuló esetjogi környezetben ugyanis a versenyjog tömör és befogadható prezentálása nem kis kihívást jelent.

Emellett ez a mű nemcsak a hasonló című előadássorozatot hallgatók számára nyújthat áttekintést, hanem a versenyjog iránt érdeklődők és a jogi praxisban vagy akár az üzleti világban dolgozva szélesebb ismeretekre törekvő szakemberek számára is. A gazdaság valamennyi szereplője számára és az állam cselekvésére is bizonyosan fontos lehet sok vonatkozásban az Európai Unió versenyjoga.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Szerző Berke Barna, Papp Mónika
Kiadás éve 2018
Kötés keménytáblás
Nyelv magyar
Oldalszám 289
ISBN 9789633121658