Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Borbely-Pecze Tibor Bors: Pályaválasztás, pályaorientáció, pályaedukáció

2.190 Ft (2.086 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Magyar Pedagógiai Társaság
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 01.

Leírás

Borbely-Pecze Tibor Bors: Pályaválasztás, pályaorientáció, pályaedukáció

A pályaorientációs szakpolitika, a rendszer- és szolgáltatás-fejlesztés egyre fontosabbá váltak a II. világháború utáni globalizáció előrehaladtával, a társadalom és a termelés technológiai színvonalának emelkedésével, valamint a globális értékláncok jelentőségének fokozatos térnyerésével. A tegnap atipikus munkavállalójából a ma job hoppere lett, és közel sem érzi magát annyira jól a bőrében, mint az szeretnék elhitetni vele.

Az életút-támogató pályaorientáció mint közjószág egyre fontosabb szerepet játszik, mivel hozzájárul társadalmi szintű célok eléréséhez, és hatásai egyszerre mutatkoznak meg a társadalom, a gazdaság és az oktatás szféráiban. A pályatanácsadásnak ugyanakkor egyéni, családi és közösségi szintű hatásai is vannak, hiszen támogatja a munka és a magánélet egyensúlyát, a jóllétet és a pályákkal való szubjektív azonosulást. Ebben a minőségében hozzájárul a társadalmi munkamegosztás fenntartásához és megújításához.

Az elmúlt harminc évben sokat gazdagodott a pályatanácsadás szakirodalma, amelyet mára szinte kizárólagosan a narratív és a rendszerszemléletű megközelítések uralnak. E többszerzős tankönyv a friss hazai kutatásokat, reflexiókat tartalmazza, hozzájárulva ezzel a magyar nyelven folyó pálya- és karriertanácsadó képzés tudásanyagának bővítéséhez.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!