Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Desmond Shum: Kínai rulett - Igaz történet hatalomról, korrupcióról és bosszúról

4.299 Ft (4.094 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Libri Kiadó
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 26.

Leírás

Desmond Shum az elszegényedett Kínában felnőve megfogadta, hogy az ő élete más lesz, mint a családjáé.

Kemény munkával és szorgalommal amerikai diplomát szerzett, majd visszatért szülőhazájába, ahol az üzleti életben helyezkedett el. A munkája során ismerkedett meg a lefegyverzően intelligens és ambiciózus Whitney Duannal, akivel nem sokkal később összeházasodtak.
Bár kétség sem fért tehetségükhöz és becsvágyukhoz, a legkomolyabb üzleti sikereiket annak köszönhették, hogy időközben gyümölcsöző kapcsolatokat alakítottak ki a Kínai Kommunista Párt elitjével, az úgynevezett vörös arisztokráciával. Whitney és Desmond szárnyaltak: a cégük virágzott, az övék volt Peking egyik legfényűzőbb szállodája, magánrepülőkkel utaztak, dollármilliókat költöttek kocsikra és műtárgyakra.
2017-ben viszont valami hirtelen megváltozott. Whitney eltűnt. És vele együtt három munkatársa is. Desmond pedig megírta a Kínai rulettet, hogy elmondja mindazt, amit az asszony talán már soha nem mondhat el. És ami miatt valószínűleg Desmond sem térhet majd vissza a hazájába.
A könyvet az Economist és a Financial Times is az év egyik legjobb könyvének választotta 2021-ben.

DESMOND SHUM Sanghajban született, a gyerekkorát Hongkongban töltötte. Az Egyesült Államokban, a Wisconsin-Madison Egyetemen szerzett pénzügyi diplomát, majd a Northwestern Egyetemen és a Hong Kong University of Science and Technology képzésén folytatott tanulmányokat. Ő alapította Kína leghatalmasabb légi szállítással foglalkozó logisztikai központját Pekingben, és tagja volt a pekingi Bulgari Hotel vezetőségének. A kétezres évek elején az elsők között volt Kínában, aki vagyonának egy részét jótékony célokra fordította. A Kínai rulett az első könyve.

"Ebből a memoárból kiderül, hogyan tartja kézben a kínai kormány az üzleti életet, és mi történik azzal, aki átlép egy bizonyos határt... A Kínai rulett olyan világba kalauzol, ahol a játékszabályok homályosak, és előbb-utóbb mindenkinek fizetnie kell." - The New York Times

"Kötelező olvasmány mindenkinek, aki érdeklődik Kína aktuálpolitikája iránt." - The Diplomat

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Cím Kínai rulett - Igaz történet hatalomról, korrupcióról és bosszúról
Szerző Desmond Shum
Fordító Tábori Zoltán
Kiadó Libri Kiadó
Megjelenés 2022. július 18.
Kötés Kartonált
ISBN 9789636040253
Méret 210 mm x 140 mm