Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

dr. Gál Judit, dr. Susán Judit, Siklósiné Antal Gy: Az egyéni vállalkozó és az egyéni cég új szabályai

5.900 Ft (5.619 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft.
Szállítási díj: 690 Ft
Várható szállítás: 2023. február 09.

Leírás

dr. Gál Judit, dr. Susán Judit, Siklósiné Antal Gy: Az egyéni vállalkozó és az egyéni cég új szabályai

Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló szabályozás 2010. január 1-jétől, a 2009. évi CXV. törvény hatálybalépésétől gyökeresen megváltozott.
Az egyéni vállalkozó ugyan továbbra is a gazdasági élet legkisebb egységeként, természetes személyként tevékenykedik, ezenkívül azonban szinte minden rá vonatkozó előírás változott. Megszűnt a korábbi engedélyezési rendszer, helyébe bejelentési kötelezettség lépett. További lényeges – minden jelenlegi és leendő egyéni vállalkozót érintő – változás az ügyintézés elektronikussá válása. A könyv első része az egyéni vállalkozókkal foglalkozik.
Az egyéni cég megújult szabályrendszerét mutatja be a második rész. Ezen belül az egyéni cég alapításának, működésének és megszűnésének, cégbejegyzésének, változásbejegyzésének szabályait taglalja, kitérve többek között arra is, hogy az egyéni cég szerződésmintával alapítható, és így az egyszerűsített (1 munkaórás) cégeljárás új alanya.
A könyv harmadik része az egyéni vállalkozás és az egyéni cég adóügyi szabályozását elemzi valamennyi adónemre nézve. A szerzők továbbá bemutatják az egyes formák – ideértve a gazdasági társaságokat is – választásának adózási előnyeit és hátrányait.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Szerző dr. Gál Judit, dr. Susán Judit, Siklósiné Antal Gy
Kiadás éve N/A
Nyelv magyar
Oldalszám N/A
ISBN 9789632581149