Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

dr. Riskó Ágnes: A test, a lélek és a daganat

1.650 Ft (1.571 Ft + ÁFA)

Leírás

dr. Riskó Ágnes:  A test, a lélek és a daganat

TÉMAELSŐ!

Igazi hézagpótló munkáról van szó – magyar nyelven még nem született hasonló összeállítás, amely összefoglalja a daganatos páciensek lelki megértésével és kezelésével kapcsolatos tennivalókat. Szerzője alapos szaktudással és széles körű gyakorlati tapasztalattal rendelkezik.

Megismerhetjük a betegek sokszor lelki bénultsághoz vezető tehetetlenségét saját betegségükkel szemben, olvashatunk agresszív magatartásformákról és a környezet eltorzult reakcióiról. Elénk tárul a beteget körülvevő szakemberek pszichikai veszélyeztetettségének problémája. Tanácsokat kapunk arra nézve, hogy miként lehet kivédeni a kiégési szindrómát. Bőséges utalást találhatunk az egyes kezelési módszerek (sebészet, sugárkezelés, gyógyszeres terápia) mellékhatásainak lelki következményeiről és azok elhárításáról. A középpontban mindig az a beteg áll, aki azt igényli, hogy az ápoló személyzet ne csak megértse nehézségeit, hanem át is vállalja problémái megoldásának jelentős részét.

A jegyzet minden egyes sora tükrözi annak szükségességét, hogy e betegek sorsa, életminősége ezen az együttműködésen alapszik.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!