Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Európai közjog és politika - ötödik átdolgozott kiadás

14.000 Ft (13.333 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: ORAC Kiadó
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2022. december 01.

Leírás

Az Európai Unió teljes közjogi és politikai felépítményét átfogó első magyar nyelvű, tudományos igényű szakkönyv legújabb kiadása régen várt eseménye a hazai könyvpiacnak. Az először 1995-ben megjelent, a felsőoktatásban, az államigazgatási továbbképzésben és az EU-val foglalkozók által széles körben használt kézikönyv 2022. őszi változata az uniós intézményi és jogi kérdések mellett a legfrissebb eseményeket, így többek között Oroszország Ukrajna ellen indított példátlan katonai agresszióját, a 2021–2027-es időszakra elfogadott többéves európai uniós pénzügyi keretet, a Covid–19-járvány drasztikus következményeinek ellensúlyozására létrehozott új Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközt, valamint az Egyesült Királyság kilépését követő jogi/politikai vitákat és az Európa jövőjéről szóló konferencia ajánlásait is értékeli.

A téma elismert kutatói, egyetemi oktatók és uniós tisztviselők vizsgálják az európai integráció jogi, politikai és gazdasági fejlődésének folyamatát. Részletesen bemutatják és elemzik az Európai Unió intézményrendszerének felépítését és alapelveit, az uniós jogrendet, valamint az EU kormányközi és föderatív dimenzióit. A kötet kitüntetett figyelmet fordít a fő uniós intézmények szervezeti, működési és hatásköri szabályaira, és kitér a döntéshozatali eljárásokra és végrehajtási mechanizmusokra is.

Szemléletes ábrák és táblázatok könnyítik meg az eligazodást az anyagban, amelynek összeállításánál a szerzők figyelembe vették az előző kiadások felhasználóinak tapasztalatait is. A kézikönyv és tankönyv előnyeit egyesítő munka (amelyet külön kötet egészít ki az EU ágazati politikáiról) így továbbra is nélkülözhetetlen eszköz a diákok és a szakemberek számára.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Cím Európai közjog és politika - ötödik kiadás
Szerző Kende Tamás, Jeney Petra, Szűcs Tamás
Kiadó ORAC
Oldal 776
Év 2022
Kötés Kemény
ISBN 978 963 258 569 7