Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

F. Rozsnyai Krisztina: Hatékony jogvédelem a közigazgatási perben

0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: ELTE Eötvös Kiadó Kft.
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. február 29.

Leírás

F. Rozsnyai Krisztina: Hatékony jogvédelem a közigazgatási perben

A szerző az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának Közigazgatási Jogi Tanszékén "Az európai belső piac szabályozásának új tendenciái és ezek hatása a közigazgatás szervezetére és működésére" című, 112550-es számú OTKA-kutatás keretei között folytatta vizsgálódásait, amelyek egyik közvetlen eredménye ez a kötet lett, a másik pedig maga a közigazgatási perrendtartásról szóló 2017. évi I. törvény. Kevesen mondhatják el, hogy de lege ferenda javaslataik- ha nem is kivétel nélkül, és gyakran kompromisszumokkal- ilyen hamar és eredményesen jogszabályban testesültek meg.
A kötet számos izgalmas dogmatikai kérdést vet fel, és még izgalmasabb megoldási javaslatokkal szolgál. A munka legnagyobb része azoknak az eljárásjogi kérdéseknek a tüzetes elemzése, amelyek nélkül nem lehet megalapozott választ adni arra, hogy miként képzeljük el a közigazgatási jogvédelmet. A kutatás természetesen kitért az egyes tagállamok közigazgatási eljárásjogi és közigazgatási perjogi megoldásainak elemzésére is.


Jó szívvel ajánlom minden olvasónak, hogy induljon el egy eljárásjogi kalandozásra a szerzővel, nemcsak hasznos, hanem élvezetes szellemi utazásra hívja a Hatékony jogvédelem a közigazgatási perben című kötet. Miközben kérlelhetetlen szigorúsággal és pontossággal mutatja be az egyes mintaalkotó jogrendszerek perjogi konstrukcióit, a szerző azt is bizonyítja: az eljárásjogi globalizáció ma már sokkal inkább az európai értékközösséget fejezi ki, mint csupán a gazdasági érdekeket.

Nagy Marianna
tanszékvezető egyetemi tanár

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Cím Hatékony jogvédelem a közigazgatási perben
Szerző F. Rozsnyai Krisztina
Kiadó ELTE Eötvös Kiadó Kft.
Oldalak száma 259
Megjelenés 2018
Kötés keménytáblás
ISBN 9789633123065