Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fazekas Marianna: Közigazgatási jog általános rész III. 3. átdolgozott hatályosított kiadás

8.990 Ft (8.562 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: ELTE Eötvös Kiadó Kft.
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 18.

Leírás

Fazekas Marianna: Közigazgatási jog III. 3. átdolgozott kiadás

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszéke és az ELTE Eötvös Kiadó közös gondozásában csaknem tíz évvel ezelőtt indult az a tankönyvsorozat, amely külön kötetekben dolgozza fel a közigazgatási jog általános részét. E sorozat harmadik kötete a közigazgatási jog elméleti kérdéseit és a közigazgatási hatósági eljárásjogot öleli fel.

2017-ben a kötet átdolgozott és bővített kiadása jelent meg – először a közigazgatási jogi tankönyvek sorában. Az újrakodifikált általános közigazgatási rendtartás és a közigazgatási perjog önállósodásának eredményként megszületett a közigazgatási perjog tankönyvi feldolgozása.

A törvényalkotó 2017 óta többször módosította mind az Ákr., mind a Kp. szövegét. A változásokat először a kötet 2020. évi, második kiadása dolgozta fel, és hasonló hatályosítási célt szolgál ez a legújabb, harmadik kiadás is. A tankönyv minden kiadása épített a közigazgatási jogtudomány által kimunkált dogmatikai alapokra. Ugyanakkor a szabályozás feldolgozásában olyan szerzők is közreműködtek, akik részt vettek a törvények kodifikálásában, vagy évtizedes közigazgatási bírói gyakorlattal rendelkeznek. A tananyag megírásakor arra törekedtünk, hogy a kommentárokhoz képest rövidebb terjedelemben, de szerves egységben tárgyaljuk a közigazgatási jog elméleti kérdéseit, és az ezekre épülő eljárásjogi szabályozást. Ezért a tankönyvet a joghallgatókon kívül haszonnal forgathatják a jogalkalmazást végző gyakorlati szakemberek is.

 

 


 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Szerző Fazekas Marianna
Cím Közigazgatási jog általános rész III. 3. átdolgozott hatályosított kiadás
Kiadó ELTE Eötvös Kiadó
Megjelenés éve 2023
Kötés Keménytáblás
ISBN 9789633123652