Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fazekas Marianna (szerk.): Közigazgatási jog Általános rész I. - Hatályosított IV. kiadás

7.990 Ft (7.610 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: ELTE Eötvös Kiadó Kft.
Szállítási díj: 690 Ft
Várható szállítás: 2023. június 13.

Leírás

Fazekas Marianna (szerk.): Közigazgatási jog Általános rész I. - Hatályosított IV. kiadás

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszékének gondozásában 2013-ban látott napvilágot annak a tankönyvsorozatnak az első darabja, melyben külön kötetekben jelent meg a közigazgatási szervezeti és közszolgálati jog, a közigazgatási hatósági eljárásjog, és a közigazgatás közszolgáltató tevékenységéről szóló kötet.

Az új tankönyvekben az alapvető és – már amennyire ez a közigazgatási jogban egyáltalán lehetséges – időtálló ismeretek összefoglalására törekszünk. Ezért nagyobb teret kapnak a nemzetközi összehasonlító ismeretek, a közigazgatási jog dogmatikai alapjai, valamint az Európai Közigazgatási Térbe tartozó uniós és tagállami szabályozás. A tankönyvekben ugyanakkor követnünk kell a jogrendszerben bekövetkező rendszerértékű változásokat is.

A közigazgatási szervezetrendszerben és a közszolgálati jogban 2018-ban végbement változások indokolják a szervezeti jogot felölelő I. kötet átdolgozását is. Az új kiadás egyúttal bővült is az atipikus államigazgatási szervek és a végrehajtó hatalom fegyveres szerveinek áttekintésével, továbbá a köztestületek bemutatásával.

A tankönyvek a közigazgatást jogi szempontból közelítik meg, célunk kifejezetten a közigazgatási jog és jogtudomány oktatása, igazodva a jogászképzés követelményeihez. A nemzetközi és uniós kitekintés miatt azonban ez a szervezeti jogi tankönyv jól használható a politológusképzésben, illetőleg alapozó jellege következtében az igazgatásszervezői szakokon is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Szerző Fazekas Marianna (szerk.)
Kiadás éve 2021
Kötés keménytáblás
Nyelv magyar
Oldalszám 379
ISBN 9789633123096