Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gárdos Péter: Kísérlet a szerződésátruházás szabályainak beillesztésére a magyar szerződési jog rendszerébe

7.000 Ft (6.667 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: ORAC Kiadó
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 01.

Leírás

Szállítás 2024.02.22-től!

A Ptk. nem vállalt nagy kockázatot a szerződésátruházás szabályozásával, hiszen a törvény elfogadásakor már számos ítéletben ismerték el a hazai bíróságok, hogy a felek megállapodhatnak az egyik felet a szerződés alapján megillető valamennyi jog és kötelezettség átruházásában. Váratlan volt ezért, hogy a Kódex szerződésátruházásra vonatkozó szabályai mennyi bizonytalansághoz vezettek. A felmerült kritikákra a jogalkotó részben a Ptk., részben pedig a Ptké. módosításával válaszolt. Az új szabályok azonban legalább annyi kérdést vetettek fel, mint amennyit megválaszoltak.

Gárdos Péter könyve azt mutatja be, hogy milyen előzményeket követően döntött a jogalkotó a szerződésátruházás kodifikálásáról és a Ptk. elfogadását követően hogyan alakult a szabályozás. A szerző kísérletet tesz a hatályos szabályozás értelmezésére, kitérve ennek során az engedményezés és a jogátruházás egyes kérdéseire is. A könyv elemzi a Ptk. engedményezési szabályainak 2023-as módosítását is.

A könyvet haszonnal forgathatja minden elméleti és gyakorlati szakember, aki érdeklődik az alanyváltozás szabályai iránt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!