Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hevesi Krisztina, Rigó Adrien, Urbán Róbert - Szexuálpszichológia

5.400 Ft (5.143 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: ELTE Eötvös Kiadó Kft.
Szállítási díj: 690 Ft
Várható szállítás: 2022. május 23.

Leírás

Hevesi Krisztina, Rigó Adrien, Urbán Róbert - Szexuálpszichológia

Az emberi szexualitás jellemzője, hogy a reprodukció mellett számos más fontos funkciót is betölt az egyén, a pár és a társadalom életében egyaránt. A modern szexuálpszichológia és tanácsadás elképzelhetetlen annak az alaptételnek a tudatosítása nélkül, hogy minden szexuális viselkedés - végső soron biológiai, pszichológiai, személyközi és kulturális forrásokból származik. Ennek az összetett hatásrendszernek a tanulmányozása óhatatlanul szükségessé teszi a transzdiszciplináris megközelítést, amelyet a jelen kötet fejezeteinek összeállítása is tükröz. A szexuálpszichológia második alapelve az, hogy a szexuális tapasztalatok - különféle biológiai, pszichológiai, személyközi, gazdasági és szociális hatásokra válaszul - rövid és hosszú távon egyaránt folyamatosan változnak. Az egyének pszichológiai, testi és szexuális értelemben is alakulnak, ahogy érnek, ahogy új felelősséget vállalnak, ahogy személyes veszteségeket vagy éppen valamilyen betegséget szenvednek el. A különböző korcsoportok, a testileg egészséges vagy krónikus betegségben szenvedők, a szexuális kisebbséghez tartozók szexualitását tehát külön-külön is tanulmányoznunk kell. Fontosnak tartottuk, hogy hagyományosabb szexuálpszichológiai fejezetek mellett ezeket a területeket is bemutassuk az olvasónak. A kötet elsődleges célja, hogy a szakembereknek és érdeklődő tágabb olvasóközönségnek is részletes áttekintést nyújtson a kurrens, korszerű szexuálpszichológiai ismeretekről. Célunk volt egy olyan tankönyv létrehozása is, amely hozzájárulhat a szexuálpszichológia egyetemi oktatásához nemcsak pszichológushallgatóknak, hanem más olyan segítő foglalkozású szakemberek számára is, akik munkájuk során a szexualitás témája megkerülhetetlen.

A korszerű szexuálpszichológiai ismereteket összegző, közel hatszáz oldalas hiánypótló kiadvány jelent meg Hevesi KrisztinaRigó Adrien és Urbán Róbert, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara oktatóinak szerkesztésében. A kötetet 2020. szeptember 8-án mutatták be a PPK-n.

A Szexuálpszichológia címet viselő, tankönyvként is használható, 25 szerzős tanulmánykötetet haszonnal forgathatják a pszichológushallgatókon túl mindazok a segítő foglalkozású szakemberek is, akiknek a munkája során a szexualitás témája megkerülhetetlen. A könyv az ELTE Eötvös kiadó gondozásában jelent meg.

A kötet foglalkozik a szexuális identitás kérdéseivel, szerelem és szexualitás viszonyával a párkapcsolatokban, a szexuális életre való felkészítéssel és a fogamzásgátlással csakúgy, mint a meddőség problémájával, a szexualitás zavaraival, ezek nőgyógyászati és urológiai hátterével, illetve a szexuális úton terjedő betegségekkel.

Önálló fejezet foglalkozik a szexuálpszichológiai tanácsadás és terápia módszertanával, és részletesen tárgyalja a szexuális függőségek témakörét, egyebek közt a pornóhasználat pszichológiai hatásait is. Végül olyan, ritkábban tárgyalt kérdéseket is górcső alá vesz mint az időskori szexualitás vagy a perinatális gyász és a szexualitás összefüggései.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Szerző Hevesi Krisztina, Rigó Adrien, Urbán Róbert
Formátum B/5
Kötés keménytáblás
Megjelenés éve 2020
Terjedelem 576 oldal
ISBN 9789634892120