Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Jane McGonigal: Elképzelhető

7.500 Ft (7.143 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: HVG Kiadó Zrt.
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2023. szeptember 28.

Leírás

Jane McGonigal: Elképzelhető 

Hogyan lehet előre látni mindazt, ami ránk vár?

Miért érdemes a jövőről kreatívabban és optimistábban gondolkodni?

Milyen készségek elsajátításával leszünk képesek irányítani a jövőnket?

Hogyan reagálhatunk rugalmasabban és alkalmazkodhatunk gyorsabban egy világjárvány vagy egy háború idején?

A társadalmak időnként olyan mélyreható és tartós változásokon mennek át, amelyeket korábban elképzelni sem tudtunk. Ilyenkor egyfajta "jövősokk" ér bennünket: elveszítjük a talajt a lábunk alól, felismerjük, hogy addigi megküzdési módszereink az egészséges, boldog és sikeres élet biztosítására már nem működnek. Óriási kihívást jelent, hogy reményteljesnek és felkészültnek érezzük magunkat, és optimistán tekintsünk a jövőbe, miközben lehetetlennek tűnik megjósolni, milyen lesz a világ a következő héten, nemhogy a következő évtizedben.

Jane McGonigal, világhírű játéktervező és jövőkutató, gondolatébresztő könyvében a pszichológia és a neurológia legújabb tudományos kutatásaira támaszkodva mutatja be, miként képezhetjük az elménket, hogy félelem nélkül, reziliensen valósítsunk meg egy olyan világot, amelynek lehetőségeit még elképzelni sem tudjuk.

Hatékony jövőkutató technikái segítségével elsajátíthatjuk azokat a készségeket és azt a gondolkodásmódot, amelyeknek köszönhetően "sürgető optimizmusunk", vagyis a bennünk feszülő megállíthatatlan erő aktiválja cselekvőképességünket. A kizárólag ehhez a könyvhöz tervezett provokatív gondolatkísérletek és jövőszimulációk célja, hogy kollektív képzelőerőnket fejlesszük, és mindannyiunk számára jobb és élhetőbb jövőt teremtsünk.

"Ezt a könyvet olvasni olyan, mintha leülnénk egy kreatív, optimista barátunkkal beszélgetni, és utána önmagunk új változataként állnánk fel. Jane McGonigal valódi látnok. Most megtanítja nekünk, hogyan lehetünk mi is azok." - Daniel H. Pink, számos The New York Times bestseller, többek között a Mikor - A tökéletes időzítés tudományos titkai és A megbánásban rejlő erő - Hogyan segíthetnek újragondolt kudarcaink a döntéshozásban? könyvek szerzője

"Jane McGonigal átlagon felüli képességgel jósolja meg azokat a jövőbeni eseményeket, amelyeket a legtöbben még csak felfogni sem tudunk. Gyakorlati útmutatóként szolgáló könyvében felnyitja a szemünket, és megtanít arra, hogyan tágítsuk perifériás látásmódunkat, hogyan terjesszük ki a képzeletünket a távoli jövőbe, és hogyan képzeljük el az elképzelhetetlent." - Adam Grant, számos The New York Times bestseller többek között a Gondold újra! szerzője, a B terv társszerzője

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Cím Elképzelhető
Szerző Jane McGonigal
Kiadó HVG Könyvek
Oldalak száma 392
Megjelenés 2023. július 19.
Kötés Keménytáblás
ISBN 9789635654246
Méret 236 mm x 160 mm