Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kari Dunn Buron: A csodálatos 5-pontos skála

2.375 Ft (2.262 Ft + ÁFA)

Leírás

Kari Dunn Buron: A csodálatos 5-pontos skála

A kötet nem csupán az autizmussal élő gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek segítő szülők és szakemberek számára nyújt különlegesen egyszerű támogatást a mindennapi nehéz helyzetek, a problematikus viselkedés rendezéséhez. Olyan autizmus-barát rendszert ajánl, amivel egyértelművé tehetők és taníthatók a nehezen érthető érzelmek, az általuk kialakuló viselkedésproblémák következményei és a feszült helyzetekben lehetséges megoldások, az elkerüléshez szükséges kommunikáció.

Ez a nagyon gyakorlatias módszer a már jól ismert vizuális szimbólumok használatával az önismeret, önszabályozás, önállóság fejlesztésével az autizmussal élő ember mindenkori beilleszkedését segíti különböző élethelyzeteiben: a családban, az iskolában, az utcán, lakóotthonban...
Együttműködésre hívja az érintett  szereplőket a mindennapi nevelésben: a fejlesztő terápiában, feladathelyzetekben és szabadidőben egyaránt. A könyv kiváló ötletekkel szolgál a viselkedésrendezési stratégiák kialakításához akkor is, ha kicsi még a gyermek és nem tud beszélni, de akkor is, ha jó tanuló, kiválóak a nyelvi készségei, sőt akkor is, ha nem az autizmus áll a sajátos indulatkezelési nehézségei mögött.
A kötet végén a napi munkát segítő fénymásolható skálák, segédletek kaptak helyet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!