Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kende Tamás, Szűcs Tamás, Jeney Petra: Európai közjog és politika

9.890 Ft (9.419 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2022. július 08.

Leírás

Kende Tamás, Szűcs Tamás, Jeney Petra: Európai közjog és politika

Az Európai Unió közjogi és politikai felépítményét áttekintő első magyar nyelvű, tudományos igényű mű legújabb kiadása a hazai könyvpiac régen várt eseménye. 

Az először 1995-ben megjelent, a felsőoktatásban, a közigazgatásban és az EU-val foglalkozók által széles körben használt kézikönyv 2018 őszi változata az uniós intézményi és jogi kérdések mellett a legfrissebb eseményeket, a gazdasági és a migrációs válságot, az Egyesült Királyság kilépéséről folyó „Brexit” tárgyalásokat, valamint az Európa jövőjére vonatkozó terveket is értékeli, kitekintve már a 2019-ben esedékes európai parlamenti választásokra. 

A téma elismert kutatói, egyetemi oktatók és uniós tisztviselők vizsgálják az európai integráció jogi, politikai és gazdasági fejlődésének folyamatát. Részletesen és tárgyilagosan elemzik az Európai Unió intézményrendszerét, az uniós jogrendet és Magyarország kapcsolódását az uniós intézményekhez. A kiadvány kitüntetett figyelmet fordít az uniós intézmények szervezeti, működési és hatásköri szabályaira, az Unió és a tagállamok közötti hatáskörmegosztásra és az uniós jog végrehajtási mechanizmusaira. Önálló rész dolgozza fel az Európai Unió pénzügyi és külkapcsolati rendszerét is.

Szemléletes ábrák és táblázatok könnyítik meg az eligazodást az anyagban, amelynek összeállításánál a szerzők figyelembe vették az előző kiadások felhasználóinak tapasztalatait is. 

A kötetet elsősorban joghallgatóknak, uniós joggal, valamint az uniós jog által nagymértékben meghatározott jogterületekkel foglalkozó ügyvédeknek, jogtanácsosoknak, jogászoknak, EU-val, uniós politikákkal foglalkozó szakembereknek és egyetemi tanároknak, egyetemi hallgatóknak, nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó szakembereknek és egyetemi tanároknak, egyetemi hallgatóknak ajánljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Szerkesztő(k) Kende Tamás, Szűcs Tamás, Jeney Petra
Kiadó Wolters Kluwer
Terjedelem 810 oldal
Kiadás dátuma 2018
Kézirat lezárásának dátuma 2018. szeptember 12.
Kötés Keménytáblás
ISBN 9789632957555