Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kisfaludi András: Versenyjogi jogsértések - magánjogi jogkövetkezmények

5.200 Ft (4.952 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: ELTE Eötvös Kiadó Kft.
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 26.

Leírás

Kisfaludi András: Versenyjogi jogsértések - magánjogi jogkövetkezmények

A versenyjog a közjog és a magánjog határán fekvő jogterület. Közjog, hiszen az állami közhatalom eszközeit veszi igénybe a verseny tisztaságának biztosítása érdekében, az állam erre hivatott szerve útján rködik a verseny zavartalansága fölött. Ugyanakkor a versenyjogi elírások megsértése sokszor magánjogi - legtöbbször szerzdési jogi - jogviszonyok keretében jelenik meg, ezért a magánjog sem lehet közömbös a jelenséggel szemben. A két jogterület találkozása a versenyjogi jogsértések terén a jelen kötet tárgya.

A tanulmányok azt vizsgálják, hogy szükséges és lehetséges-e a közjogi és magánjogi jogkövetkezmények halmozása, illetve milyen esetekben, melyik eszköztár alkalmazásának kell elsbbséget élveznie. A kötet az anyagi jogi szabályok metszetén túl foglalkozik a versenyjogi jogsértések eljárásjogi kezelésével, nevezetesen azzal, hogy más szervezeti és eljárási keretek állnak rendelkezésre a közjogi szabályok alkalmazására és ettl teljesen eltér eljárások szolgálnának a magánjogi igényérvényesítésre.

A kötetet minden versenyjoggal vagy a gazdasági élet jogával foglalkozó jogász haszonnal forgathatja, de minden bizonnyal meríthetnek belle a gazdaságtudományi szakemberek is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Szerző Kisfaludi András
Kiadás éve 2012
Kötés keménytáblás
Nyelv magyar
Oldalszám 258
ISBN 9789633121429