Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nagy Henriett: A pozitív pszichológia alkalmazása a klinikai és egészségpszichológiában

4.500 Ft (4.286 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: ELTE Eötvös Kiadó Kft.
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. június 26.

Leírás

Nagy Henriett: A pozitív pszichológia alkalmazása a klinikai és egészségpszichológiában

A pozitív pszichológia alapjaiban újította meg a pszichológiai gondolkodást és a kutatásához való hozzáállást azáltal, hogy a pszichológiai működésben fellelhető erősségek, erőforrások azonosítására törekedett. Nagy érdeme, hogy fókuszba helyezett olyan fogalmakat, jelenségeket és területeket, amelyekkel addig a pszichológia főbb áramlatai kevéssé vagy egyáltalán nem foglalkoztak. Így a pozitív pszichológiai szemlélet világított rá arra is, hogy nem csupán a mentális problémák hiánya, de az alkotóképesség kiteljesítése is fontos szempont az egészség fejlesztésében.
A pozitív pszichológia oktatása és kutatása hosszú múltra tekint vissza az Eötvös Loránd Tudományegyetem Személyiség- és Egészségpszichológiai Tanszékén. Az első, úttörő nemzedéket követően pedig immár megjelent a második generáció, amelynek jeles hazai képviselője Nagy Henriett. A szerző érdeklődési köre a pozitív pszichológia előidézte szemléletváltáson és annak immár klasszikussá váló témáin túl kiterjed az új irányzat keretében kidolgozott terápiás és intervenciós módszerekre is.
Jelen kötet korszerű és megfelelő kritikai szemlélettel dolgozza föl mindazokat a főbb témákat, amelyek számot tarthatnak az egyetemi hallgatók, gyakorló szakemberek és a pszichológiában tájékozódni kívánók érdeklődésére.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Szerző Nagy Henriett
Kiadás éve 2019
Kötés Kartonált
Nyelv magyar
Oldalszám 301
ISBN 9789632845951