Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Osztovits András: EU-JOG Harmadik aktualizált kiadás

4.800 Ft (4.571 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft.
Szállítási díj: 690 Ft
Várható szállítás: 2023. február 09.

Leírás

Osztovits András: EU-JOG Harmadik aktualizált kiadás

Kilenc év alatt tankönyvünknek már a harmadik, aktualizált és bővített kiadása jelenik meg. Ez a tény nem az előző kiadások kritikája, hanem az európai integráció dinamikájának velejárója: csatlakozás és kilépés, uniós intézmények változó stratégiái, gazdasági és menekültválság, az Európai Unió jövőjét érintő viták – csak a legismertebb történéseket felsorolva a közelmúltból. Magyarország most már több mint másfél évtizede teljes jogú tagállam, amely időszak alatt tovább mélyült a belső piaci és uniós jogi integrációja, az ezzel együtt járó kérdések, konfliktusok pedig egyre szerteágazóbbak lettek.

Az egyes jogi karokon – a meglévő hasonlóságok mellett – hangsúlybeli különbségeket is találhatunk az EU-jog oktatásában. Tankönyvünk szerzői négy jogi karon oktatnak, és arra vállalkoztak, hogy az ott szerzett tapasztalataikat egymással megosztva közösen írják meg ezt a kiadványt. Legfontosabb célunk az volt, hogy az Európai Unió jog- és intézményrendszerének, valamint az úgynevezett belső piac jogának esszenciáját állítsuk össze, azaz azt a tananyagot, amelyet minden joghallgatónak tudnia kell ahhoz, hogy a későbbiekben gyakorló jogászként megállja a helyét. Reméljük, hogy ez a találkozásuk az Európai Unióval sikeres lesz, megértik az európai integráció céljait, megoldásait, és kedvet kapnak ahhoz, hogy még többet megtudjanak minderről.

Ha olvasóink helyenként – minden szándékunk ellenére – túlságosan hosszúnak, nehezen érthetőnek találnának egy-egy részt, gondoljanak az Európai Bizottság első elnöke, Walter Hallstein biztatására: „Aki az európai dolgok kapcsán nem hisz a csodákban, az nem realista!”

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!

Paraméterek

Szerzők Angyal Zoltán; Asztalos Zsófia; Chronowski Nóra; Fazekas Judit; Gyeney Laura; Metzinger Péter; Milassin László; Osztovits András; Szabó Marcel
Szerkesztő Osztovits András
ISBN 978 963 258 538 3
Megjelenés éve 2021
Formátum B/5
Terjedelem (oldalszám) 628