Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tanúhegyek II. Portrék, emlékezések, interjúk mintaadó pedagógusokról

2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Magyar Pedagógiai Társaság
Szállítási díj: 790 Ft
Várható szállítás: 2023. december 04.

Leírás

Tanúhegyek II.
Portrék, emlékezések, interjúk mintaadó pedagógusokról

A Magyar Pedagógiai Társaság 2018-ban adta ki Tanúhegyek (Portrék, emlékezések, interjúk mintaadó pedagógusokról) című kötetét, melyben félszáz kiemelkedő, pályáján hűséggel helytálló kollégánk életének, tevékenységének „titkaiba” avattuk be az olvasót. A kötet borítóját a berettyóújfalusi Igazgyöngy Alapítvány diákjának grafikája ékesítette – jelezvén a kötetnek a pedagógus-szerepvállalást illető alapvető hitvallását is. Ennek megfelelően egy „koronatanú”, a Prima Primissima díjas L. Ritók Nóra írt  meleg szavakat, ajánló előszót a kötethez.

Azt is tudni illik, hogy Nóra egyik szerkesztője a tani-tani.info elnevezésű online pedagógiai folyóiratnak – A szabad pedagógiai gondolkodás fórumának – ahogyan ez a platform fejlécén olvasható.  Ez az egybeesés arra a tényre is utal, hogy a portrék, interjúk a megelőző évek során e fórumon voltak először olvashatók. A teljesítményen túl tehát összefűzte őket a közös megjelenés is.

2018 és 2022 közt közel fél évtized telt el. S a tani-tani.info oldalain rendre újabb, immár több mint félszáz pedagógus portréja volt olvasható – köztük néptanító, népművelő, gyermektánc-koreográfus, drámapedagógus, könyvtáros, diákjogi aktivista, kutató, fizikatanár, rajztanár, oktatási jogász, rádiós ismeretterjesztő, ÁMK-igazgató, karnagy, kollégiumigazgató, múzeumigazgató, novellaíró, egyetemi tanár stb. A tabló színessége jelzi a szerkesztő kiterjesztett felfogását a pedagógus-hivatásról, egyúttal tükrözi a kiadást kezdeményező Magyar Pedagógiai Társaság szakmai gazdagságát, inter- és multidiszciplinaritását.

A potrékoszorút ezúttal Makai Éva főiskolai tanárnak, a Magyar Pedagógiai Társaság Gyermekérdekek szakosztálya – Korczak Munkabizottság elnökének az előszava és ajánlása vezeti be.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény. Legyél te az első, aki véleményt ír a könyvről!